SŁODKIE RECENZJE NASZYCH KLIENTÓW

Torty ślubne

Od kiedy zaczęłam planować swój ślub i na mojej liście pojawił się tort, chciałam żeby był rustykalny, z dodatkiem żywych kwiatów. Długo szukaliśmy tego jedynego. Jak już pasował wizualnie, niestety to co równie ważne, czyli smak odbiegał od naszych oczekiwań. W końcu udało nam się trafić na "Kympę", która przede wszystkim pracuję na najlepszych, naturalnych produktach, a co za tym idzie smak wypieków jest pyszny i domowy. Nasi goście byli zachwyceni i długo wspominali torty z Kypmy :) Polecamy wszystkim!

Magda i Szymon Staniszewscy



Ciasta

Serdecznie dziękujemy Kympie za przygotowanie ciast weselnych – porcji składającej się z ciast sernika oraz makowca, na nasz ślub latem 2016 r. Wyśmienity smak wypieków docenili obdarowani, tak wiec było nam miło, że sprawiliśmy im przyjemność. Zamówienie było zrealizowane w umówionym czasie i z należytą starannością. Należy podkreślić fachowość obsługi polegającej również na pięknym przystrojeniu paczek z ciastami. Serdecznie polecamy Państwu wypieki weselne firmy Kympa!

Alicja i Jacek Żerebiec

 

Ciasteczka cieszyńskie

Jako Bank z ponad 140-letnią tradycjną oraz od zawsze wspierający lokalnych przedsiębiorców, dbyamy o to, aby na bankowych świątecznych spotkaniach ciasteczka cieszyńskie były trwale obecne i cieszyły wszystkich swym urokiem, jak i cudownym smakiem. Na podstawie naszej dotychczasowej współpracy możemy wysoko ocenić kwalifikacje Kympy i rekomendować ją jako rzetelnego producenta słodkich wypieków.

Bank Spółdzielczy w Cieszynie

O KYMPIE W MEDIACH

Polskie Radio Katowice - wywiad

"[...] Na Śląsku Cieszyńskim nieodłącznym elementem [podczas Świąt Bożego Narodzenia] są Cieszyńskie Ciasteczka. Andrzej Ochodek: Skąd Pani bierze przepisy na te ciasteczka? Zuzanna Omorczyk: Od mamy, babci. A.O.: Żadne podręczniki, książki, internet? Z.O.: No raczej nie. A.O.: W rodzinie są tradycje tego typu [kulinarne]? Z.O.: Tak, ojciec miał […] słynną gospodę „u Jónka na Kympie” w Ustroniu. A.O.: [...] Stąd ta Kympa? Z.O.: Tak, syn tak zadecydował, żeby podtrzymać tradycję."

Cały wywiad na stronie PR Katowice w zakładce "Infostrada"



Dziennik Zachodni - wywiad

Dziennik Zachodni: Ciasteczka cieszyńskie mają promować Śląsk Cieszyński? Adam Omorczyk: To nasz specjał nieznany w innych regionach Polski. Nasi znajomi pokochali te ciasteczka. Uznaliśmy, że warto iść tym tropem, a przy okazji promować nasz region, który mimo, że ma bogate tradycje kulturalne czy kulinarne wciąż pozostaje w cieniu. Chcemy go promować poprzez smak. […] Już w nazwie ciasteczek jest nazwa regionu, więc siłą rzeczy promujemy Śląsk Cieszyński.

Więcej w artykule z dnia 13. marca 2015.

 

Smak i Tradycja - Magazyn Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego

"[...] Ciasteczka cieszyńskie to kwintesencja tradycji. Ich smak i urok ukryty jest nie tylko w doskonałych składnikach i oryginalnej recepturze, ale przede wszystkim w sercu wkładanym w ich tworzenie. [...] Drobne ciasteczka cieszyńskie zostały również wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych i są wizytówką zarówno Cieszyna, jak i województwa śląskiego."

w 19. numerze magazynu, wrzesień 2015, strona 40.

01010101

strona główna | o kympie | tradycja | nasze wypieki | piszą o nas | kontakt

Wszelkie prawa zastrzeżone © copyright by Kympa. Wypieki tradycyjne 2014-2018